divendres, 13 de setembre del 2013

Port de la Selva - Llançà

Aquest passat dissabte 7 de setembre hem fet una nova sortida, canviant una mica de paisatge ja que hem anat cap a la costa, al Alt Empordà, per fer un tram del GR-92 que segueix tot el litoral català. En aquest cas la excursió uneix dos petits pobles, el Port de la Selva i Llançà. Dos pobles molt turístics que encara conserven els seus racons i encants que ens ofereixen imatges de postal constantment. A mida que ens allunyem o acostem als nuclis les vistes son espectaculars.
El camí passa per un altre indret magnífic, ja que al capdamunt de la serra de Verdera s'aixeca un dels conjunts monumentals més interessants per conèixer el món medieval. El Monestir de Sant Pere de Rodes, que va esdevenir el monestir més important del comtat d'Empúries tant pel paper rellevant dels seus abats com per ser un important centre de pelegrinatge gràcies a les relíquies de custodiava.
Continuant camí cap a Llançà ens enfilem a la carena i en aquest punt s'obren les vistes a l'altre cantó on hi tenim el golf de Roses impressionant.
Una magnífica sortida que intentarem fer-ne un altre tram aquest dissabte, entre Llançà i Portbou.




dilluns, 9 de setembre del 2013

11 setembre

Un any més la diada del 11 de setembre serà molt especial a Catalunya amb la creació de la Via Catalana.
Nosaltres des del blog ens hi afegim a la cadena de blogs per la independència que enllaça uns 300 blogs.