dimecres, 18 de novembre del 2015

Puigdefrou

El passat dissabte 14 de novembre vàrem fer una sortida per la població de la Cellera de Ter, per fer el cim de Puigdefrou de 843 metres. Una ruta circular que passa per llocs emblemàtics de la població com la font del Bassi.
Aquesta va ser arrenjada als anys setanta, i antigament era molt aprofitada per els treballadors del bosc. Ara és un espai privilegiat, habilitat com a espai de pícnic i barbacoes. Com no podia ser d'altra manera, nosaltres hi hem esmorzat ben entaulats.










També hem passat per antigues masies de rellevància com can Vinyes o la casa del Ferrer, aquesta ultima abandonada. I de tornada per can Torra, a el Plantadís, i el Gornés, una de les masies més grans que actualment s'està restaurant.
I tot envoltat de bones vistes i paisatges, sense oblidar la mateixa població, amb l'església parroquial de Santa Maria de Sales, o el mateix riu Ter que també te el seu protagonisme en aquesta població de la comarca de la Selva.
Tampoc hi han faltat històries de bruixes, molt arrelades a la Cellera i els seus entorns, fins i tot la colla gegantera ha fet un gegant, la Violeta, fent honor a la llegenda de les bruixes de Puigdefrou.
I tot amb la companyia dels amics de l'entorn que ens han fet de guies per aquestes contrades.


Fotos: Pere Chueca