dimecres, 22 d’abril del 2015

Puig de la Força

Magnífica sortida aquest passat dimecres 15 d'abril en un lloc emblemàtic de la comarca d'Osona, el Puig de la Força. Conegut com el balcó de Sau, ens ofereix unes impressionants vistes del Pantà i de tot l'entorn de Tavertet amb els seus cingles de Tavertet també com a protagonistes.
Nosaltres hem sortit a tocar del Pantà i de la Riba, al indret conegut com el Solanell del Masnou. Aquí seguim un tram del GR-2 que ens portaria cap a Tavertet, però nosaltres trenquem a l'esquerra per pujar per el grau del Castell, un espectacular caminet que enfila entre els cingles imponents de parets vermelloses i que en alguns trams conserva l'antic enpedrat. 










Un cop a dalt, al Pla del Castell, anem seguint una pista plena de miradors i racons on podem contemplar la inmensitat del pantà que aquest dies està gairebé al 100 %. Ara només queda pujar al Puig de la Força de 741 metres. També es conegut com la roca de Sau. Per arribar-hi hem de tornar a baixar per unes escales i passar per un corriol entre baumes i grans penyes sense deixar la vista de les aigües del Ter que reposen al pantà. Un cop al coll hem de tornar a pujar passant per les restes de l'antic castell de Cornil i arribar al cim que torna a fer de balconada amb unes vistes espectaculars. Des d'aquest punt es pot apreciar la verticalitat de totes les parets de la cinglera.
I per acabar hem tornat al punt de sortida baixant per un altre grau per no repetir camí. Una molt bona sortida on hem ensopegat un dia fantàstic on a més, hi havia molta presència femenina.