divendres, 2 de maig del 2014

Rocabruna, camí ramader i mines de les Ferreres

El Passat dissabte, dia 26 d’abril de 2014 varem anar a Rocabruna, per trobar el recorregut d’un antic camí ramader i visitar les mines de les Ferreres.El dia fou esplèndid.
El camí ramader s’inicia al camí de Rocabruna a França, a una alçada de 1.190 m alt, on apareix un camí que es dirigeix cap a la carena i a continuació puja per aquesta lloc, en una traça molt típica dels camins ramaders cap el pla de les Caramelles.


Passant el pla es camí es dirigeix cap al coll Vernadell, tot passant per la font de la Sangonella.
En Joan i el Manolo varen saber seguir el camí. Els altres varem fer una petita odissea, però finalment varem saber arribar al lloc de destí.
El coll Vernadell (fita fronterera 520) no es una coll gaire evident.
Varem baixar cap a les mines de les Ferreres on al poc va arribar el nostre guia per la visita a les mines de les Ferreres, l’Arnau.


Varem entrar a les mines a les 11:00 hores i varen sortir a les 14:00 hores.
El nostre guia es coneix les mines com casa seva i varem baixar i pujar pels cinc nivells, fent uns quants quilòmetres per dins d’una mina de grans proporcions. Varem entrar pel nivell 4 (l’entrada al costat del rec) i varem sortir pel nivell 5 (mina dels romans), però no varem deixar cap nivell per recórrer.
Varem baixar per escales precàries, reptar en alguna ocasions,... . Una excursió molt complerta amb que varem comptar amb acompanyants com en Jordi i en Ramon, el més veterans del grup, i dues damiseles.
Feta la gran immersió minera ens va caldre baixar a peu fins Rocabruna, on a l’església de Sant Feliu, varem tancar l’excursió.


Falten un parell d'artistes a la foto de grup. L'Andreu i en Llagostera !



dimecres, 30 d’abril del 2014

Trailwalker 14

Enhorabona als nostres companys Ramon Busquets, Pilar Guàrdia i Antoni Vilaró. Juntament amb l'Olga Carreira, la Eva Colom i la Teresa Verges. Tots ells han aconseguit superar la Trailwalker 2014 fent els 100 km per la via verda entre Olot i Sant Feliu de Guíxols amb 23 hores 34 minuts i 35 segons.