dimecres, 19 de desembre del 2012

El Montgrí


A petició de Ramon Busquets varem fer el passat dissabte, dia 15 de desembre de 2012, una projectada excursió al Montgrí. La concurrència fou molt notable, dotze persones.
L’excursió va començar molt malament ja que no trobàvem el punt de sortida d’un sender local a l’Estartit, però com preguntant es va a Roma, amb mitja hora de retràs varem iniciar el veritable camí.
L’excursió tenia tres parts bastants diferenciades. Una primera era visitar dues cales, molt verges, de la costa del Montgrí, cala Calella i cala Pedrosa. Anar pel costat del penyasegats, veure les Medes des de Cap de Barra, tant allunyats de la calor i l’ambient estival de la costa, produeix un plaer enorme.












Desprès d’esmorzar, copiosament com es costums, a cala Pedrosa, varem seguir la ruta, allunyant-nos de la costa, no abans de veure la Foradada.
La segona part de l’excursió consistia en travessar l’altiplà del Montgrí, una espai desert que havia estat un dels llocs de pastura hivernal dels ramats que estiuejaven al Pirineu ripollès.
L’altiplà del Montgrí es ple d’aixarts, construccions o tancaments fets amb pedra seca, amb cabanes incorporades, que resulten un espai digna de ser visitat.
Aquesta part de l’excursió fou per veure els dunes fixades a finals del segle XIX per un enginyer de Torroella de Montgrí.
La tercera part de l’excursió fou dedicada a visitar dos dels indrets més emblemàtics del Montgrí, l’ermita de Santa Caterina i el castell.












La vista des del castell del Montgrí és impressionant i com que el dia fou radiant, es veia tot el golf de Roses i tota la plana empordanesa, amb el riu Ter arribant al mar.
Una excursió que va resultar un gaudi extraordinari per a tots el participants.
(Antoni Llagostera. fotos Ramon Busquets)