dimecres, 25 de juliol del 2012

Olla de Núria

Espectacular sortida la que hem fet aquest dissabte 21 de juliol a la coneguda Olla de Núria, un recorregut carener pel cordal de cims que envolten la Vall de Núria. Uns cims emblemàtics per l'excursionisme com el Puigmal (2.913 m.) Pic de Segre (2.848 m.) Pic de Finestrelles (2.829 m.) Pic d'Eina (2.766 m.) Noufonts (2.867 m.) o Noucreus (2.799 m.) entre d'altres (una desena més). No és fàcil, podem dir que és de nivell mitjà-alt, s'ha d'estar preparat ja que els desnivells a superar es van acumulant de pujada fins a uns 2000 metres, fent uns 25 kilòmetres. La sortida l'hem fet des de Fontalba a 2.074 m. i per fer el primer objectiu, el Puigmal ja hem de superar un desnivell d'uns 800 metres. 











La pujada als altres cims oscil.la entre els 100 o 300 metres. El Pic d'Eina es pot vorejar i evitar el cim si les cames no acompanyen o ens volem reservar. Alguns de nosaltres hi hem pujat. Een total erem 16 on han sortit dos grups de 8. Els més valents han tirat fort i han aconseguit complertar el recorregut amb unes 8 hores. La resta ens ho hem agafat més tanquilament i al arribar al coll de Noufonts hem decidit tiral avall cap a Núria, ja que entre el cansanci i la boira que feina la guitza no les teniem totes, ja que a més per gravar el programa no ens deixava gaudir de les vistes. No cal dir que aquestes vistes eren espectaculars durant tot el recorregut, sobretot per la banda francesa i de la Cerdanya. La part catalana era un mar de boira, fins i tot ens ha costat veure el Santuari als nostres peus. El grup que ha complertat el recorregut, ha acabat amb molta boira i amb quatre gotes.












Com veieu la foto de grup l'hem fet al Puigmal, ja que hi erem tots. També hem esmorzat junts al coll de Finestrelles quan ja portavem més de 3 hores de camí.
Una excursió que tenien al cap la Pilar i en Ramon i que ha engrescat a un bon grup. Alguns dels participants a més, els hi haurà servit per fer un bon escalfament abans d'anar a l'Aneto aquest proper cap de setmana amb el Club Excursionista Ripoll. Pel que fa al programa de TV haurem de fer trampa, i acabar la resta de l'Olla un altre dia i així deixar la excursió complerta.
Tot i ser una caminada bastant forta, sobten les dades de la tradicional cursa de l'Olla que organitza Vall de Núria que fa pocs dies, va aplegar més de 600 participants i qur fant el mateix recorregut però amb poc més de dues hores els que van al capdavant.En tot cas uns cims que s'han d'afegir a la llista de qualsevol excursionista, ja sigui fent l'Olla o per separat.