dimarts, 16 de gener del 2024

Salt de la Minyona

Sortida clàssica de la comarca d'Osona al Salt de la Minyona, en aquest cas amb en Josep Grau. (7 juliol 2023)

 
Ens trobem en un cingle impressionant per la seva alçada i vercalitat, el Salt de la Minyona. Un mirador fantàstic situat en un altiplà de les Guilleries situat als cingles dels Munts de Vilanova de Sau. Situat a 832 metres d'alçada és el nostre punt de sortida. S'hi pot arribar amb cotxe. També hi trobem en un petit pedró, la Mare de Déu dels Cingles. Primer de tot cal gaudir de les vistes tot i que avui hi trobem la boira a primera hora. Però també és espectacular el mar de núvols que forma la boira. Un espectacle.




 






Un cop en Josep ens ha explicat la llegenda que dóna el nom hem començat a caminar. (Veure vídeo).  Agafem els indicadors que ens portarien cap a Vilanova de Sau seguint un tram del GR-2. Anem seguint la cinglera sense perdre en cap moment les vistes panoràmiques i gairebé de vertigen. A mida que es va aixecant la boira podem veire als nostres peus el Pantà de Sau. Passem per el Cingle de Vilanova i seguint el GR anem a buscar el Puig del Far. Aquest darrer tram ja és per un PR local. El Puig del Far és una espectacular atalaia de gairebé 360 graus. Abans d'arribar-hi passem per una bassa amb molt poca aigua que si ens hi fixem encara veurem alguna granota. Tot seguit hi ha una bauma i amb un pendent pronunciat podem assolir el cim del Puig del Far. 











Les vistes panoràmiques continuen sent les protagonistes. Un cop hem gaudit de tot aquest espai, només ens cal tornar cap al punt de sortida combinant una pista i corriols que s'acosten més a les cingleres. Una ruta imprescindible dels amants de la muntanya que ofereix moltes variants i possibilitats.