dimarts, 3 de juny del 2014

Turó de Samont

Dissabte 31 maig 2014

Avui hem fet una sortida a la zona sud occidental del Montsey, hem quedat al bonic poble de Cànoves, hem vist l'església de Sant Muç i després hem anat amb els nostres vehicles fins a l'Hotel de Can Cuc on el gerent Salvador ens ha explicat la història de la masia avui convertida en un espectacular hotel. 










Després ens hem dirigit cap a la font de la Moixera on hem comprovat que sempres té aigua, en qualsevol època de l'any, aquesta font és molt popular entre els veïns ja que des de molt antic s'han celebrat "Fontadas", reunions on es gaudia de l'entorn durant tot el dia.















Un cop vist el lloc ens dirigim cap a l'ermita de Sant Salvador de Terrades una magnífica ermita de construcció neogotica en un bonic paratge, des d'aquí hem seguit un preciós sender que en forta pujada ens ha portat fins al coll de Tasco a uns 950 mts de altitud, a partir d'aquest punt hem seguit la carena de la serra de Palestrins fins a arribar al coll del mateix nom. aquí hem seguit un sender que també en fort desnivell ens ha permès assolir la carena del pi novell.
Ara ja estem a mes de 1100 metres molt a prop del punt més alt de la excursió d'avui, el Turó de Samont de 1225 mts . al qual vam arribar en poca estona , en aquest bonic lloc amb unes fantàstiques vistes tant de la part oriental del Montseny amb el Turó de l' Home i el Matagalls com de la part occidental on divisem el Sui , al Puig Drau i part del pla de la calma , vam decidir donar compte del dinar i prendre'ns un merescut descans .











Un cop hem reposat ens dirigim cap al collet dels Pous d'en Besa on després de baixar uns cent metres enmig d' una bonica fageda trobem el Pou d'en Besa que es conserva en molt bon estat , ara ja comencem el descens que ens portarà fins al Castanyer Gross de Can Cuc un arbre monumental que no hem de perdre'ns el visitar-lo.
Només resta seguir una pista forestal que ens porta de tornada a l'hotel de Can Cuc on hem deixat els nostres vehicles .


Una excursió molt completa en la qual hem gaudit de bones panoràmiques i hem vist llocs molt interessants .

Josep Maria Baró