dijous, 30 de gener del 2014

Sant Llorenç del Munt

El passat dissabte, dia 24 de gener de 2013, amb un dia molt rúfol i amb boira, que no van encertar els metereòlegs, varen fer un dels programes de Caminant per Catalunya per la serra de Sant Llorenç del Munt.
Varem visitar alguns dels llocs emblemàtics del massís: El cim del Montcau, la cova Simanya, les tombes tardoromanes del coll d’Eres, el Roure del Palau, la font Flàvia, els Òbits, el Morral del Drac, el cim de la Mola amb el monestir de Sant Llorenç del Munt, i el tram del camí dels monjos que baixa cap Matadepera i el Cavall Bernat.
Malgrat que no varem poder gaudir de les grans panoràmiques que té el Montcau o el cim de la Mola, on no es veia res a molt curta distància per la boira, varem gaudir d’una bona passejada, gens complicada i allunyada del bullici de gent que moltes vegades hi ha al lloc.











Varem visitar la cova Simanya i varem fer la visita a la cova en una total solitud. Veure les tombes tardoromanes o visigòtiques del coll de les Eres, on varen esmorzar, fou una segona novetat en relació a l’anterior excursió que hi férem, fa uns anys, guiats per Josep Maria Colomer.
I a partir d’aquest punt el recorregut habitual per la carena de Pagès, on hi ha els límits municipals de Matadepera, Mur i Sant Llorenç Savall.
Al queixal corcat del Morall del Drac, alguns varen atrevir-se a entrar en el gran forat que creua la roca.
Dalt del monestir, a l’hosteria, varem fer un aperitiu ben servit per les amables cambreres.











La baixada pel camí del Monjos, fou una descoberta interessant, amb els seus tres graus. Férem una petita excursió per situar-nos sobre el Cavall Bernat, on per cert una parella estava escalant.
Fins ben entrada la baixada del camí del Monjos no va aclarir i varem poder gaudir d’alguna panoràmica sobre el Vallès, Montserrat i Montseny al fons.


Texte i fotos: Antoni Llagostera