dijous, 17 de setembre de 2020

Font-Romeu

Dissabte 18 de juliol 2020 - Mª Clara Martínez
Una sortida espectacular, recorrent els punts més importants de l’estació d’esquí de Font-romeu. A tan sols 10 km de la frontera espanyola es troba l'assolellada estació de neu de Font-Romeu. Espais panoràmics combinen perfectament amb unes instal·lacions que s'adapten a tots els gustos i nivells.


Són 43 kilòmetres esquiables, amb 41 pistes i 23 remuntadors situats entre 1.650 m i els 2.250 m d'altitud, envoltada de boscos i d'un poble amb 2.000 habitants. És una estació autèntica i esportiva que entusiasmarà als enamorats de la naturalesa i, per descomptat, a les famílies. Amb 111 quilòmetres de pistes i senderes traçades i abalisades, l'estació de Font-Romeu Pyrénées 2000 ofereix un vast espai per a la pràctica de l'esquí nòrdic. 22 diferents circuits (7 verds, 10 blaus i 5 vermells) distribuïts entre el Pla de la Calma i el bosc dels Estanyols.
Des de la població de Font-romeu, ens dirigim a la zona de Les Airelles, a les pistes d’esquí, on hi ha una bona zona d’aparcament. A dalt de tot de l’aparcament hi trobem un tancat amb gossos, que a l’hivern arrosseguen els trineus, i una hípica. Allà mateix iniciem la ruta, cap a la dreta, en suau pujada, fins assolir el cim de La Gallinera. La Gallinera és una muntanya de 2.126,5 metres d’altitud. És un lloc molt reconegut i visitat per tota mena de practicants dels esports de muntanya i d'hivern, perquè és un dels nuclis de concentració de pistes d'esquí del terme, així com lloc de pas de moltes rutes excursionistes a peu o amb raquetes de neu. A més, hi puja una pista de muntanya des de les Airelles i el Coll del Pam. Estan treballant. Durant l’època d’estiu han de posar a punt totes les infraestructures per la campanya d’hivern.
Aquí tenim el primer tast de les fantàstiques vistes que tindrem avui. Deixem enrere aquest cim i en dirigim a la zona de La Calma. Aquí ens sorprèn un gran moviment de gent, però té la seva explicació. Els telecadires estan en marxa, i aquesta és la millor manera de treure tot el profit d’aquesta estació d’esquí. Si pugem fins aquí amb telecadira, podem fer gran quantitat de rutes per aquest entorn, o podem agafar l’altre telecadira i baixar fins Les Bulloses, amb una inacabable varietat de rutes i pics per fer a la zona, com el Carlit.Des del cim del Roc de La Calma (2.213 metres) hi ha molt bones vistes de La Cerdanya. Al seu voltant, unes taules amb bancs que ens convides a fer una aturada per esmorzar i recuperar forces.Amb la panxa plena i moltes ganes de seguir gaudint, posem rumb al refugi guardat de La Calma. Al llarg del camí trobarem diversos miradors on quedarem bocabadats amb esplèndides vistes a Les Bulloses i els altius pics que les envolten: Carlit i tota la seva carena, Peric i petit Peric... Impressionant.Al refugi de La Calma també hi trobem molta gent. És fora de dina, i el menjar que veiem passar cap a les taules té molt bona pinta. Fa calor i no ens podem resistir a una cervesa ben fresca... Tornem a reprendre la marxa. Ens queda fer el cim del Pic dels Moros, i cap allà que ens encaminem. Anem gaudint de la bellesa de la Cerdanya: petits bosquets, prats verds i ramats de bestiar, vaques i cavalls.
La pujada al Pic dels Moros també és molt fàcil, per pista forestal i amb suau desnivell. Des del cim (2.138 metres) tenim una esplèndida vista de La Cerdanya i les muntanyes que l’envolten. Des del Cadí fins el Canigó (Penyes Altes amb el Pedraforca traient el nas al seu darrera), muntanyes de Núria i capçalera del Freser...) I també gaudim de la vista de la vall de la Cerdanya, amb tots els petits pobles als nostres peus, com Font-romeu, amb el seu antic Gran Hotel, enlairat al cim d’un turó.
Un cop vist l’entorn i fetes les fotos de rigor, iniciem el retorn ja cap els cotxes. Per pista forestal i sense cap mena de complicació. Abans d’arribar, encara ens queda un punt interessant per aturar-nos i comentar. El refugi lliures dels Llobins. En perfecte estat i molt net, capacitat per a quatre persones, taula, estufa de llenya i molta llenya. Val la pena que quan fem us d’aquestes instal·lacions les deixem sempre millor del que les hem trobat....
I ara sí, una suau caminadeta més i en un parell de km ja som de tornada als cotxes. Desitgem que us hagi agradat i us esperem a la propera, com sempre, tot Caminant per Catalunya-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Títol:
Escriu: