dimecres, 24 de desembre de 2014

Folgueroles

Aquest passat dijous 18 de desembre vàrem fer una sortida a Folgueroles i els seus entorns per gaudir de part dels molts atractius que ofereix la Ruta Verdaguer. I es que el poeta va nèixer i viure els primers anys de la seva vida en aquesta població de la comarca d'Osona. 
Folgueroles és un museu obert, on hi trobem molts llocs relacionats amb Verdaguer. 
Can Tona, on en una de les cambres hi va redactar una primera versió de l'Atlàntida, l'any 1868. O la font del Desmai on es reunia amb els amics del Círcol Literari. L'ermita de Sant Jordi de Puigseslloses on hi celebrà la primera missa. L'ermita de la Damunt on va nèixer com a poeta.
Ja dins el nucli de Folgueroles hem gaudit de la plaça Verdaguer, o l'església parroquial de Santa Maria on va ser batejat, entre d'altres.
També hem visitat la Casa Museu Verdaguer on el poeta va viure els primers anys de la seva vida. Està ambientada a mitjans del segle XIX. A la planta baixa es pot seguir les etapes de la seva vida i obra. Les cambres del primer pis reprodueixen elements de la vida quotidiana, amb la cambra o la cuina.
Nosaltres per arrodonir la excursió hem visitat el Casol de Puigcastellet, una fortificació ibèrica de barrera que data de mitjans de S III aC i S II ac i que controlava la via de comunicació natural entre la plana de Vic o les terres gironines.
Una ruta que ha coincidit ser la número 50 d'aquest any 2014. Tot un rècord, tot i que encara queden alguns dies per incrementar-lo.1 comentari:

 1. Por si fuera interesante o de utilidad para ti, para tus compañeros de rutas o para los lectores de tu web, tengo publicado el siguiente blog:
  plantararboles.blogspot.com.es
  Un manual sencillo para que los amantes de la naturaleza podamos reforestar, casi sobre la marcha, sembrando semillas producidas por los árboles y arbustos autóctonos de nuestra propia región.
  Salud,
  José Luis Sáez Sáez

  ResponElimina

Títol:
Escriu: