Aquest dissabte 13 de desembre hem fet una sortida a la Cellera de Ter, amb els amics de l'entorn, un grup de persones aficionades a l'excursionisme que han volgut compartir amb nosaltres una de les moltes sortides que hi ha en aquest poble de la comarca de la Selva.
En concret hem fet la ruta de les pedreres, una sortida per el vessant oriental de la muntanya de Puigdefrou i pel pla de la Cellera de Ter.
El recorregut resegueix petites explotacions on encara es poden observar parets verticals on s'extreia bàsicament marbre o granit.
Amb sortida des del parc de la Ruira, hem travessat part del poble gaudint d'alguns elements arquitectònics com l'església parroquial de Santa Maria de Sales o el Safareig de la Canal, entre d'altres.
Sortint del poble, comencem a trobar les antigues pedreres, la de l'Esquei d'en Pujol és la primera, on s'hi extreia granit per la fabricació de doquins. Més endavant la de Lavadona, on el granit s'aprofitava per fer làpides de cementiri. Pel camí també trobem la Roca Foradada, un antic amagatall de bandolers i maquis. Mentre ens anem enfilant anem gaudint de bones vistes dels entorns, com el poble d'Anglès i més lluny, el Canigó entre d'altres, coincidint amb el punt més alt, a la carretera de Puigdefrou.
A la font de l'Arç hi trobem dues pedreres gairebé de costat on també s'hi extreien doquins i llambordes. Tot seguit arribem a la pedrera de la Palomera, la que havia estat més productiva de totes amb adoquins, llambordes i voreres. Hi va treballar molta gent. Una altra és la de Colldegria, un grup de quatre pedreres de petites excavacions que s'hi extreia principalment marbre.
També hem passat per un Poblat Ibèric i per el costat d'un Dolmen i les Coves del Pastoral coneguda per les seves troballes arqueològiques de l'època neolítica. Només ens queda tornar cap al punt de sortida passant per interessants masies, desprès de gaudir de vistes al riu Ter per la zona del Pasteral on hi ha un embassament.
Una ruta que també ens ha permès gaudir de la vegetació de la zona amb avellaners, castanyers, alzines, pins ...
I tot amb la bona companyia dels amics de l'entorn que ens han explicat tots els detalls recorregut. Gràcies per la vostra paciència.
Fotos: Maria Clara Martínez
Doncs mireu el que no vareu fer, amb fotos incloses,fetes per a aquell Nadal.
ResponEliminaColl de Gria....
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=3761346