diumenge, 8 de juny del 2014

Santa Magdalena de Cambrils

Nova ruta entre setmana, en aquest cas el passat dilluns 2 de juny a la comarca del Ripollès. Hem gaudit dels entorns de Vallfogona de Ripollès, amb una sortida a Santa Magdalena de Cambrils a 1.547 m.
De fet hem enllaçat algunes de les moltes sortides que es poden fer en aquest indret, que han estat editades i senyalitzades per l'ajuntament "Caminant per Vallfogona de Ripollès" i de fet, els seus autors Miquel Saña i M. Carme Freixa ens hi han acompanyat.
La sortida l'hem fet des del mateix poble sortint per la zona esportiva i travessant el riu. Comencem a enfilar passant per la casa de Ciutadia enfilant feixes amunt. Arribem al Torrent de la Bauma i passem per la barraca de pedra seca d'en Monic que està en perfecte estat. Passem per la font dels Burros i el càmping la Bauma i més amunt la casa de Puigvassall.
Al cap d'una estona ja arribem a l'ermita de Santa Magdalena de Cambrils que probablement fou edificada al segle XIII. L'edifici està compost d'una petita nau rectangular, amb volta de canó. Constava també d'un atri a la part davantera de l'ermita que l'any 2001 va caure.

Tot i que s'ha dit que era romànica, sembla que ni el seu aparell ni les seves característiques es corresponen gaire a un edifici d'aquest estil.









Ara la ruta segueix cap al coll de Canes. Passem per el collet del Bosc i baixem cap al Plafalgars, on hi ha una llegenda i que dòna nom al gegant de la població ripollesa, en Plafalgars.
I un cop al coll de Canes seguim baixant per l'antic Camí Ral que ens tornarà a Vallfogona de Ripollès, passant per collets i masies que ens deixen unes imatges molt peculiars.
En total hem fet uns 15 kilòmetres enllaçant 3 magnífiques rutes.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Títol:
Escriu: