diumenge, 29 de juny del 2008

El Balandrau

Magnífica sortida la que hem fet aquest dissabte 5 de juliol al Balandrau de 2.584 metres. El bon temps ens ha permés gaudir de magnífiques vistes sobre Coma de Vaca i tota la serralada de Núria, o el Taga i el sector de Vallter i fins i tot del Golf de Roses. La sortida l'hem fet de bon matí des del coll de Meianell que s'hi accedeix per la pista forestal que va desde Ribes de Freser fins a Tregurà. Just en aquest coll podem deixar el cotxe i és on fa el canvi de termes de les dues valls, de Ribes i Camprodon, limitant amb Pardines i Vilallonga de Ter. El primer objectiu però ha estat el Puig Cerverís de 2.206 metres que es pot assolir amb 30 minuts.
Amb una hora i mitja més podem arribar tranquilament al Balandrau desprès de passar per el Coll de la Canya que ja limita amb Queralbs i Vilallonga essent una zona de pastures. Aquest últim tram potser és el més pesat ja que superem uns 300 metres de desnivell d'un total de 600 de tota la excursió. Un cop al cim val la pena contemplar totes les vistes i esplaiar-se amb un bon esmorzar si el temps acompanya com aquest dissabte. La veritat és que ens ha costat marxar.
I la tornada l'hem fet per la congesta dels tres pics i el torrent de Fontlletera on hem buscat la cabana del mateix nom i que està força ben conservada. A partir d'aquí nomès cal agafar la pista en direcció la Vall de Ribes i a uns 2 kilòmetres arribem al punt que hem deixat els cotxes.

La foto de grup com no podia ser d'altra manera, l'hem fet al cim del Balandrau, avui amb una senyera per frenar una miqueta la imatge que patim aquests dies amb la selecció i els seus fans. En total 14 kilòmetres que es poden fer en 4 hores però cal agafar-se un parell d'hores més per gaudir del paisatge. I recordar que a l'hivern aquestes muntanyes poden ser molt perilloses com ens ha explicat en Toni fent referència a la tragèdia del 30 de desembre de l'any 2000 on hi van perdre la vida 10 muntanyencs quan els va sorpendre un torb i un descens de temperatures desprès d'un matí amb sol.

2 comentaris:

  1. Hola, sóc en Sidro R., R de Recordons. Dissabte al Baladrau va ser genial. Una visibilitat perfecta que ens va permetre gaudir d'unes vistes immillorables. Però bé, tot això ja ho podreu veure el dia que passin la sortida per TVR. Entenc que aquest apartat està pensat per airejar tots els draps bruts que altrament no sortirien a la llum pública, al menys això és el que en Gus porta fent des de que es va afeccionar a escriure les seves ja famoses contra-cròniques.
    I parlant d'en Gus, aquest paio està més valent del que ell mateix diu. Sempre dient: "Jo no m'hi mato, jo vaig fent,..." i després resulta que és dels primers a arribar. I encara té temps d'escriure els seus comentaris sobre l'itinerari al seu bloc. No sé, no sé,... per mi que se'ns entrena d'amagat.
    Tot el contrari que aquell en Jordi. És que sempre ha de ser ell qui arribi últim? I a més arrossegant l'ànima per terra... A veure, si no pot que no vingui. O que s'entreni una mica més entre setmana, que ja ho sabem tots que al sofà de casa s'hi està molt bé però després això passa factura. Ah! I el vau veure amb aquella gorra que portava de Lawrence d'Aràbia de pa sucat amb oli? És ben bé que hi ha gent que no té sentit del ridícul... En fi, que algú li digui alguna cosa o ho hauré de fer jo a la meva manera.
    Paraula de Recordons!

    ResponElimina
  2. Ja sóc aquí, biennnnn!!!!!. Com està el pati. Per cert darrera en Sidro Recordons s'amaga una de les dues noies que van venir a la sortida, segur que no vaig massa errat ehhh? Tot apunta a la Raquel, que fa servir a tort i a dret la paraula genial i a més qui gosaria deixar per terra el pobre Jordi que no sigui la seva xicota???. Anem a la contra-crònica. Efectivament, l'Agustí ha arribat tercer al cim del Balandrau, però no ha pogut fer front a en Ramon Busquets que ha fet el cim a les 9:56. I el sherpa Llagosta? doncs ha arribat dels últims, aquest si que ha de plegar. L'haurem de jubilar. Dir que a l'Agustí se li ha acabat el boli a mig fer del diari de l'excursió. Patètic!!. L'Andreu ha treballat a mig gas ja que tenia el trípode espatllat, a veure si augmemtan el pressupost els de TVR?. Dir que hem vist molta fauna: isards, marmotes, boltors, i granotes. Tenim un altre motiu per identificar un dels caminadors "Ramon Floretes" que correspon a en Busquets, segons ha dit en Llagosta. Per informació dir que ens trobat a quarts de 7 i no hem dinat fins a quarts de 4, perquè veieu quin pa hi donen a Caminant pel Ripollès. Quins masoques ehhh?

    ResponElimina

Títol:
Escriu: