diumenge, 16 de març de 2008

Castell de Montesquiu

Aquest dissabte hem fet una nova excursió per la comarca d'Osona, que ja en son deu i per tant en queden dues per completar la col.lecció de dvd. En aquest cas però hem caminat molt aprop de la nostra comarca. Hem sortit del castell de Montesquiu per fer una circular fins a Sant Moí i tornar al castell. Avui erem una bona colla, una dotzena que hem fet uns 13 kilòmetres amb unes 4 horetes. Ens hem acostat als bufadors i hem esmorzat a la cabana de la casa de Beví on fins i tot hi havia un troglodita molt conegut.
Després d'esmorzar ens hem acostat a l'ermita de Sant Moí que pertanyia antigament a Ripoll i ara depèn del parc del castell de Montesquiu. Es d'una sola nau amb absis i campanar d'espedanya i ha estat molt restaurada. El camí ha continuat per la Farga de Bebié on hem travessat la via de tren, la colònia tèxtil i el riu Ter.
Finalment hem tornat al castell de Montesquiu que hem pogut visitar detingudament amb guia i tot. El menjador, l'habitació, els jardins ... una visita que us recomanem. El castell no havia servit per defensar-se, era la residència dels senyors de Besora que ha anat passant per diverses mans fins que l'any 1972 els Juncadella el cediren a la Diputació de Barcelona i actualment vetllen per la seva conservació.
I aquí veieu els 12 components de la sortida, lleugers de roba ja que hem passat calor i hem suat alguna pujadeta, i patit els mals olors de l'escampada de fems que tenien alguns camps. I per acabar un petit video de com travessavem la via del tren.

I la setmana que ve descansem. Recupararem el camiant per Osona el dissabte 29 de març.

2 comentaris:

  1. Arriba la contra-crònica biennnnnn!!!! L'apartat més interessant del blog, o no?Tot i comptar amb 3 guies: Sherpa Colloné, Toni Vilaró i Llagosta, i un munt de fotocòpies en algun moment s'ha dubtat del camí a seguir, sort que érem a prop de casa, així qualsevol!!. Són bona gent, però de guies tinc els meus dubtes. Jo no us recomano visitar el castell, que s'ha rehabilitat i compta amb ascensor i tot, uffff. sinó que és millor el camí entre la Farga i el castell, un perill constant: el tren, un gos que fa les delícies dels que els hi tenen por, i el respectiu amo, una barreja de Fredy Kruger i conreador de Maria, i per arrodonir-ho el camí està ple d'arbres caiguts, semblant talment una cursa d'obstacles. Per cert la foto del troglodita, està retocada amb el photoshop, i al cap realment hi duu una motxilla. En Teixi em té mania. Fins aviat. GUS

    ResponElimina

Títol:
Escriu: