dissabte, 8 de desembre de 2007

De Sant Vicens de Torelló a Bellmunt

Avui hem començat amb la boira com a protagonista. De bon matí ja ens hem perdut una mica per els carrers de Sant Vicenç de Torelló mentre buscàvem l'església de Sant Vicenç, ja documentada el 1.059. Hem passat una miqueta de fred, fins i tot l'andreu s'ha posat el barret dels barrufets. De seguida ens hem enfilat i llavors hem gaudir del mar de boira amb molt de sol tot el dia.

El nostre segon objectiu ha estat el castell dels Torelló situat al cim d'un turó a 781 m. Encara hi resta una petita part de la torre visible de molts indrets. La seva existència és coneguda el 881.

I avui hem caminat de valent amb forçes trams de pujada fins arribar a Bellmunt, a 1.247 metres. Hem esmorzat molt tard per evitar tota la pujada amb la panxa plena. Uns motoristes ens han espantat mentre menjàvem al mig del pas. Per cert avui sense la magistral coca de l'andreu. Després de gairebé 10 kilòmetres i unes 4 hores de caminada entre parada i fonda, hem arribat a Bellmunt. Les vistes des d'aquest punt valen la pena. De fet s'hi pot accedir per carretera desde Sant Pere de Torelló i fins i tot hi ha restaurant, això si, sense coca cola com a protesta per aquests gegants de l'economía mundial.
Al santuari hi ha la mare de Déu de les Alades. La foto oficial ens l'hem fet des d'un turonet que s'anomena de Sarreganyada o Serra Grenyada, on hi havia un castell.

I si us heu fixat a la foto avui ens han acompanyat dos veteranos del caminant. En Toni Llagostera i l'Enric Colomer. Amb ells hem gaudit de les seves petites picabaralles, però ja veieu que han acabat amics i contents com sempre. Jeje. Ja tenen el mono de caminar per la nostra comarca però encara s'hauràn d'esperar uns dies.

I aquí s'acaba la sortida d'aquesta setmana. Només afegir que l'Agustí Dalmau, que no ha faltat a la cita, és un gran coneixedor de la zona ja que actualment encara és l'arxiver de l'ajuntament de Sant Pere de Torelló, i ja en fa una pila d'anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Títol:
Escriu: