dijous, 22 de febrer del 2018

Cabrera i Pla d'Aiats

Dimarts 30 gener 2018

Nova sortida entre setmana del Caminant per Catalunya amb la companyia d’en Toni Vilaró, i en el seu territori, la comarca d’Osona. En aquest cas una tradicional excursió a Cabrera i el Pla d’Aiats. Dos cims o cingleres molt conegudes que ressalten enmig del Cabrerès mirem per on mirem.
Primer hem pujat a cabrera des del coll del Bram. I ho hem fet per l’antic camí que s’utilitzava per circular-hi. La baixada l’hem fet per les escales, que ens ajuden a superar un desnivell gairebé vertical.











A dalt del pla hi trobem les restes d’un antic castell, una senyera i una rosa dels vents. No cal dir que les vistes son magnífiques en totes les seves vessants.
També hi destaca el Santuari de Santa Maria de Cabrera. És una església de nau única sense absis. Un bon lloc per fer parada i fonda on hi trobem unes taules per reposar.

 









Com hem dit, la baixada l’hem fet directament per les escales que ens acosten de nou al coll del Bram. Des d’aquest punt agafem un altre camí que ens porta fins al Pla d’Aiats. Una mena de pla acinglerat per tots els cantons i situat a 1.300 metres d’alçada. Té una extensió de gairebé 4 kilòmetres i una amplada que varia d’uns 200 – 300 metresUna autèntica bellesa que ens obsequia de nou, amb unes vistes excepcionals tant a Osona, com la Garrotxa i la Selva.


Dos punts imprescindibles per a tot bon excursionista. A més, nosaltres hi hem trobat una mica de neu que ens hi ha donat un atractiu més.

2 comentaris:

  1. La ruta

    https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=16396421

    http://joanbenet-foradelcami.blogspot.com.es/2012/03/santuari-de-cabrera.html

    ResponElimina
  2. Des del Pont de la Rotllada
    https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=2641892

    I des de mes avall

    https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1730306

    ResponElimina

Títol:
Escriu: