diumenge, 4 de juny de 2017

Vall del Glorieta

Magnífica excursió (dissabte 6 maig 2017) a la Vall del Glorieta a la comarca de l'alt camp. Una ruta que recorre la vall del riu Glorieta en el seu tram més alt entre el Mas de Forès (Alcover), i Mont-ral.
El punt de sortida el podem fer des de l'ermita del Remei amb façana barroca, flanquejada per dues torres circulars. Aquest indret sempre ha estat un lloc molt visitat, no momés per motius religiosos.Iniciem la  ruta i amb poca estona arribem al Mas de Forés on podem contemplar les construccions que portaven aigua a tres molins que utilitzaven la seva energia per a la indústria paperera. De fet gran part del curs del riu està ple de rescloses i restes de la xarxa de canalitzacions i sèquies. En el cas del Mas de Forés es pot veure un petit aqüeducte que subministrava l'aigua. Durant els segles XVIII i XIX la indústria paperera va esdevenir el motor econòmic de la zona, arribant a existir fins a 10 fàbriques de paper.
El riu en el seu curs deixa racons dignes de visitar. És el cas de la zona coneguda com el Niu de l'Àliga, un dels racons més bells i populars de la vall.
Envoltats de roques i una densa vegetació podem contemplar els salts d'aigua i els tolls que formen.També hi ha altres elements d'interès com les fonts del glorieta o les restes d'una antiga central hidroelèctria o l'antiga ermita de les Virtuts ...
Fent el recorregut circular podem veure la vall amb vistes espectaculars i alhora tocar el riu que passa entre cingleres i racons de gran bellesa.
No podem marxar de la zona sense fer una visita al poble d'Alcover. Només estem a 3 kilòmetres des de l'ermita del Remei.


Una vila amb molta història i encants. Portals, carrers, muralles, places, esglésies, edificis antics, fonts, museus ...   podem dedicar-hi una bona estona per completar una excursió magnífica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Títol:
Escriu: