dissabte, 20 de maig del 2017

Serra Cavallera

Nova excursió el dissabte 15 d'abril per fer la Serra Cavallera a la comarca del Ripollès. La sortida podriem dir que té dues parts. La primera travessar tot el sector més oriental d'aquesta serra, des de Camprodon fina a coll de Pal, i la segona tornar per el camí ramader de Can Beia.
El camí s'inicia a tocar del mateix poble de Camprodon i de seguida comença a pujar fort per un bosc espès. Sempre cal seguir la carena deixant de banda els camins que ens anem trobant. Mica en mica el camí es va amorosint tot passant per el pla de la Pica o el pla Fondo. 












Les vistes son espectaculars en totes les seves vessants. Seguint carenejant de forma suau anem fent petits cims com Roques Blanques (1.641 m), Puig del Pla de les Pasteres (1.894 m) i potser el més emblemàtic la Pedra dels Tres Bisbes a 1.899 metres.
Un cop aquí ja baixem cal al coll de Pal a 1.779 metres Des d'aquest punt podriem continuar la serra cap al Puig Estela i el Taga pero nosaltres tornem per l'antic camí ramader de Can Beia.












Tot baixant passem per importants jaces, fonts i zones de pastura molt importants.  La font de la Teula al pla de les Pasteres, els plans de Fogonella, font del Boix etc etc fins arribar al pla de can Plata. Està presidit per una gran bassa i una cridanera torre de telecomunicacions visible des de Camprodon mateix. En aquest punt ens hem endut una bona sorpresa. 












Tot i que erem conscients de la possibilitat de pluja a la tarda, ens ha sorprès una bona pedregada. Ens queda una baixada forta fins a can Beia. Gairebé 500 metres de desnivell fins arribar al peu de la carretera de Camprodon, entre la Ral i la colònia Estebanell.



Una excursió forta i exigent però plena d'atractius i molt recomanable que ens permet veure un paisatge meravellós i fer una part d'un camí ramader molt important dins la tradició ramadera ripollesa.
Fotos: Julio Santiago

1 comentari:

  1. L'11 d’abril de 2010 la vareu fer des de Camprodon, ereu 10 en contra dels 16 d'ara, que sols surten a la foto.
    Una mica d'història del Pla d'en Plata.
    7 quil. d'una bona pujada. Arribaves al coll de can Burgarés. Allà boixos i per seguir t'avies de decantar cap a la dereta, a l'esquerra anaves a la casa- La torre de comunicacions de Telefònica, es vare fer al 1972. El mateix va ver la pista que hi pujava, i segons me va dir va guanyar més fent-la que no pas l'edifici. No recordo el preu-
    Post- El de l'esquerra que porta unes sabates vermelloses amb punts grocs. ?.
    Un dia me vaig enfilar a la torre i vaig fe fotos. On son?- I ei el de la gorra ja te una altra maquina?

    ResponElimina

Títol:
Escriu: