dijous, 26 de desembre de 2013

Amer

Sortida per Amer, aquest passat dissabte 14 de desembre, a la comarca de la Selva. Hem conegut alguna de les seves ermites amb la bona companyia del Grup Excursionista Amerenc Esquelles.
Amb sortida i arribada al mateix poble, hem anat a visitar primer l'ermita de Santa Brígida, situada al puig de Cader a 441 metres d'alçada. És una capella de base romànica del segle XI, sembla que la planta semicircular de l'absis i els sectors més propers de les parts laterals també pertanyen a aquesta època. La resta és fruit d'una reconstrucció del segle XVI que li donà l'aspecte actual amb porta de mig punt a la façana i campanar d'espadanya d'un sol ull.
Hi ha una imatge de sant Bernat patró dels excursionistes. Ha estat restaurada per el grup Esquelles i en un edifici del costat hi ha habilitat un petit refugi. No cal dir que des d'aquest punt les vistes son fantàstiques. També és una bona zona per practicar parapent i escalada. Una altra de les ermites que hem pogut gaudir és la de Santa Lena, o la Mare de Déu de Lena, romànica del segle XIII, esmentada ja el 1212. És de planta romànica d'una nau closa, amb un absis semicircular orientat a llevant. Té una porta a ponent amb porxo d'accés. La façana es clou amb un campanar d'espadanya de doble obertura. Un altre magnífic mirador.


Un recorregut que hem acabat al poble d'Amer, on hem aprofitat per conèixer algun dels seus atractius com la plaça de la Vila, una plaça porxada quadrangular, el monestir de Santa Maria d'Amer, que va ser una abadia benedictina, i l'antiga estació que formava part de la ruta del carrilet de Girona a Olot.Avui hem estat acompanyats d'en Josep Fontàs i la Júlia Colomer, que ens han acompanyat i explicat tot el recorregut i les moltes possibilitats que ofereix aquest poble de la comarca de la Selva. Molt agraïts, així com també donar les gràcies a en Miquel Güell que te una part del cor a Amer i una part a Ribes de Freser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Títol:
Escriu: