dissabte, 5 d’abril de 2008

De l'Infern cap al Cel

Així és com ha definit la excursió d'avui el nostre guia Llagostera. De l'Infern cap al Cel. I es que la sortida era del pont del Diable de Llaés fins a la Mare de Déu de la Cau. La sortida era dins del terme de Ripoll entre Sant Bernabé de les Tenes i Llaés. El pont del Diable s'ha de contemplar des de sota per veure el seu encant i tot i la sequera que patim hem tingut la sort de que la riera de Vallfogona baixava amb un bon cabdal.

Hem superat un desnivell de gairebé 600 metres i conegut les cases del Puig, que per cert diuen que està en venda, i la de Castellpalom. Aquesta última era una fortificació ben documentada als segles X i XI. Ara utilitzada de segona residència.

Després de passar el coll de Bena i amb uns 5 kilòmetres fets, hem arribat a la Cau. Aquest edifici de forma rectangular sembla més una cabana que no pas una ermita. Tot i així al seu interior hi ha la Mare de Déu de la Cau i a la primavera s'acostuma a fer un aplec.
Nosaltres hi hem esmorzat tranquilament amb el repartori de tiberi habitual a les nostres sortides. Amb el vi chueca, la coca andreu, i avui el café colomer i el rom llagostera. (i la soja clar)

I el nostre guia m'ha passat en els apunts algunes jaculatòries populars d'aquest indret adreçades especialment a les excursionistes. Diu:

Mare de Déu de la Cau, doneu-me un marit, si us plau !

i com a demostració de l'eficàcia de la Verge de la Cau es diu que:

Fadrina que va a la Cau, torna amb promès,

i, als dos anys, ja hi pujen tres.

I per acabar comentar que avui erem 14, aixó contant en Crivi que suposo que ja l'haureu conegut amb la foto. També el posarem al rànquing ripollès.

I també el fet que hem estrenat una pals senyalitzadors del projecte Itinerànnia. Una xarxa de senders de les comarques del Ripollès, Alt Empordà i Garrotxa i que el sector de Ripoll ha estat liderat per el Club Excursionista Ripoll amb una bona feina dels nostres caminadors Enric Colomer i Pere Chueca.

3 comentaris:

 1. Eiiiii!!! Arriba la contra-crònica. Que us pensaveu que fallaria? pue no. Dir que de bon començament els guies Llagosta i el president del CE Ripoll han fet el ganso d'allò més a l'hora de deixar els cotxes. Hem hagut de recular. Més guiris impossible.Dir qe en Llagosta com ens té acostumats ha improvisat camins a tort i a dret, safari total. Per cert la foto de l'interior de la Cau està falsejada, Teixi plega. Ahhh!!! i per fi hem arribat a una hora prudencial a casa, les 2 MIRACLE, i del gros. La setmana vinent festa, però tothom amb ganes d'anar al Costabona, menys un servidor. Gus "El troglodita".

  ResponElimina
 2. He companys!!!!!


  Que bé que vaig passar-m’ho!, m’agrada sortir i m’agrada la muntanya!, he fet moltes coneixences!, i quins personatges!!!.
  l’Enric que de ben segur és dels que manen, vull dir dels que fan i desfan!. L’Andreu, quina canya! aquest va fer unes tres vegades l’excursió! amunt, avall, endavant, endarrera ffffffffff!. En Llagosta, aquest paio coneixia tots els camins!, vam anar junts una bona estona, però jo estava un xic inquiet per en Joan que anava un xic més endavant.
  Al Ramon i la Gemma ja els coneixia d’altres sortides i val a dir que a l’hora de l’esmorzar es van enrotllar molt bé. El troglodita, que tota l’estona em deia Ruski (???), en Pere que sempre estava pendent del GPS, la Raquel i el seu xicot (bona gent!) els meus amos ( que valen un imperi!) i l’Eudald, l’home de seny! que m’imagino que és el màxim responsable de tot plegat.
  Jo m’ho vaig passar molt bé!, i si em tornen a convidar hi aniré de bon grat!. A banda de l’harmonia, el que més em va agradar va ser el camí de coll de Bena a la Cau. No l’havia fet mai, i els agraeixo que me l’hagin ensenyat, el recomano a tots els amants de la natura.


  Crivi

  ResponElimina
 3. Veig que això s'anima biennnnn. Un 10 pel Crivi, ruski per a mi, i és que molts gossos es diuen així, o no? A veure si la resta us animeu a fer comentaris. Sinó hi haruà represàlies des de l'organització, m'ho ha xivat en Teixi, i mira que sembla bon noi. El comentari amb la repassada del personal molt bé, hi surt tothom; ara, és nota que no té massa clixat el personal, però tot al seu temps. I tant que volem que tornís a venir Crivi,per això et duc a la motxil·la un os de Diplodocus per a tu. La resta que duent, res de res, quin desastre d'organització. El Troglodita

  ResponElimina

Títol:
Escriu: