dissabte, 12 de gener de 2008

Sant Pere de Serrallonga

Avui hem iniciat les excursions del 2008 per la comarca del Ripollès amb una protagonista, la boira que ens ha acompanyat gairebé tot el matí. Curiosament les darreres excursions per Osona no ens havia molestat gaire, encara que sembla que sigui més habitual a la comarca veïna.
De fet avui també ens hi hem acostat ja que Sant Pere de Serrallonga pertany al municipi d'Alpens, del Lluçanès.
Hem començat de bon matí al pla de Capdevila de les Llosses on hem deixat els cotxes.
De seguida hem començat a trobar cases, algunes abandonades i d'altres habitades.
Part del nostre camí ha seguit el camí ramader.
.

.
Casa del Coll d'en Soler - Serrallonga de Dalt - Font d'en Serrallonga
.
Abans de les deu del matí ha erem a Sant Pere de Serrallonga, com podeu veure, amb la boira present que ens ha fet esmorzar una miqueta inquiets. Avui hem gaudit de la companyia de molts ripollesos que tenien ganes de caminar per la nostra comarca. L'esmorzar s'ha fet més agradable amb el vi d'en Pere que escalfa una miqueta i fins i tot l'Agustí l'ha tastat !! i per acabar-ho d'arrodonir, al tornar en Joan Colomer no ha faltat el café.
.

.

L'església de Sant Pere de Serrallonga és un petit edifici preromànic del segle IX i tot i que ara és del municipi d'Alpens havia pertangut a Ripoll. A la tornada hem fet una mica de variació i ens hem enfilat al Puigcornedó de 1.228 metres però amb la boira enganxada a les motxiles. Finalment hem tornat a les Llosses, ara si amb el sol, contemplant les cases del Casó, Les Selles, i Capdevila entre d'altres.
.

.

Les Selles - S anta Maria de Les Llosses - Capdevila

En total hem fet 11 kilòmetres amb 5 hores 30 minuts contant les parades i fondes que fem habitualment, tinguent en compte que gravem un programa de televisió i de tant en quan hem de fer cas a l'Andreu. Per cert per provar si aixó permet posar vídeo, aquí teniu un petit tast de com treballa el nostre càmera.

I per acabar recordar que avui iniciem el rànquing de Caminant pel Ripollès 2008. Però les excursions que queden d'Osona comptaràn per el rànquing d'Osona, en canvi si us sembla, si fem alguna sortida fora de la comarca del Ripollès, també sumarà al rànquing 2008.

2 comentaris:

  1. Primer de tot felicitar al Teixi per la crònica, i per les contínues innovacions del blog. Ara bé, no hi ha afegit que en Joan Colomer ha dut una navalla de xoriso de la Mina, que hem seguit un camí ramader, que en Teixi ha trencat el gel d'una bassa artificial o que l'Agustí ha fet la contra - crònica de la sortida, tot i les adversitats del temps. Agustí Dalmau

    ResponElimina
  2. Us heu oblidat d'indicar que la masia de "Les Selles" data de l'any 1300. En ella hi habitaren personalitats força importants ja que s'han trobat cartes adreçades als reis de la corona Catalano-Aragonesa y al Papa de Roma que actualment estan en propietat del museu de Ripoll. Durant la guerra civil es varen cremar centenars de llibres i sants del segle XV i XVI. El pocs llibres que es salvaren de l'incendi són també propietat del Museu de Ripoll i en ells s'explicaven aconteixements històrics importants del Municipi del Ripollès.

    ResponElimina

Títol:
Escriu: