dilluns, 7 de gener del 2013

Rocallarga

Any nou, sortida nova. No hem esperat ni un cap de setmana per continuar fent excursions, tot i que aquest dissabte era 5 de gener, dia de rebre els Reis d'Orient, que evidentment no ens hem perdut.
En Toni Vilaró ens ha preparat una ruta per la comarca d'Osona, per els entorns de Rupit que es coneix pam a pam i que ofereix moltes possibilitats.
Hem sortit de Rupit mateix, agafant el GR II sortint de la població passant per el Molí d'en Soler i el pont dels tres ulls. Desprès de fer un tram de carretera dexem el GR i trenquem a l'esquerra passant per el costat de la casa de la Sala, ja en terme de Pruït. Seguim el camí uns 45 minuts i arribem a una altra casa de pagès, el Perer. En aquest punt hem de trencar a l'esquerra per seguir la pista direcció a Tavertet on passem per la font de Rajols o de la Verge Gelada (nosaltres hi hem esmorzat) i al cap d'una estona, uns 100 metres, la casa de Rajols. 











En aquest punt hem deixat la pista i hem enfilat cap a la dreta passant per el grau de Rajols que ens acosta al collet del mateix nom.
Estem a les cingleres del Collsacabra, on també hi ha espai per els ramats per pasturar-hi. A mida que anem pujant el poc pendent que hi ha ens adonem que les vistes son magnífiques, en tots els sentits, Montserrat, el Pedraforca, el Montseny, el Pirineu, el Canigó, el Montgrí i les Medes ... I sense adonar-nos arribem a la Rocallarga. Espectacular. 












Una roca allargassada que sobresurt de la cinglera. I continuem  tenint bones vistes. A més avui la visibilitat era bastant bona i el temps explèndid. A estones anàvem amb màniga curta. Això ha fet que ens haguem encantat contemplant tot aquest paisatge.
La part d'aventura l'hem fet baixant de la Rocallarga fins al pla Boixer, ja que tot i que és per on passa el camí, hi ha un tram on has de treballar amb mans i peus i posar els cinc sentits per no patinar. Un cop al pla recuperem la pista que ve de Tavertet, el GR II, que ens torna a portat a la casa de Rajols. En a quest punt seguim el GR que amb uns 40 minuts ens acosta a Rupit. I com que com sempre, s'ens ha fet tard, no ens hem encantat gaire, aixó si, hem passat per el pont penjat, que és gairebé obligatori. I es que com ens ha dit en Toni, tornarem algun altre dia a fer més rutes per aquest magnífic entorn.


Avui hem tancat festes amb un bon esmorzar on no hi faltava res de res, i ho hem fet entaulats a la font amb una imatge que recorda el Sant Sopar.
Us deixo l'enllaç de la sortida que ja haviem fet a la Rocallarga dins la sèrie Caminant per Osona http://caminantpelripolles.blogspot.com.es/2007_10_28_archive.html

2 comentaris:

  1. I allà la Roca Llarga perquè no heu mirat a veure si ho era més del que podia semblar.ALmenys algú hi podia haber anat més enllà

    ResponElimina
  2. Hola, he vist fa pocs dies el reportatge. I m'ha cridtat l'atenció que en aquella font. El que anva de ver 'sha enfilat cap amunt i després el de blau ha anat a recollir el que hi sortia de la font. No sé. Dic

    ResponElimina

Títol:
Escriu: