diumenge, 24 de febrer de 2008

Sant Salvador de Bellver - Castell d'Orís

Nova excursió aquest diumenge per la comarca d'Osona, descobrint indrets sorprenents, i avui molt aprop del Ripollés. Hem fet la sortida per el municipi d'Orís, sortint desde Vinyoles que pertany a les Masies de Voltregà, de bon matí i amb la boira com a companyia. El romànic ha tornat a ser el protagonista juntament amb les altes temperatures que ens han fet suar de valent. Sant Esteve de Vinyoles, Sant Miquel d'Ordeig o Sant Salvador de Bellver ens han marcat el camí juntament amb cases de pagés i granges de la zona.

El sol ens ha acompanyat de seguida i al punt més alt, Sant Salvador de Bellver, ens ha permés contemplar magnífiques vistes desde 950 metres. Avui el puigmal estava espectacular !! També es veia el Canigó aquest any pràcticament sense neu. Pel cantó d'Osona les vistes de Bellmunt, Cabrera, o el Puigsacalm entre d'altres. Hem aprofitat per fer un bon esmorzar prenent el sol desde l'absis de St. Salvador.

La excursió ha continuat cap a Sant Genís d'Orís on destaca el campanar i vigilada per les restes del castell d'Orís que ha estat el final de la sortida. Un castell que ens ha sorprès per les valles que hi ha i que pràcticament no ens han deixat palpar les pedres. En total hem fet uns 17 kilòmetres amb unes 4 hores contant parada i fonda.

Ja ho veieu, la foto de grup desde Sant Genís d'Orís, i el vídeo mostra una part de l'entrevista que en Toni ha fet al Mossén Marcel que viu al costat de Sant Salvador de Bellver on es reflecteix la "pau" que es respira en aquestes contrades.

I ara reposarem 15 dies de la comarca d'Osona. Dissabte però podrem caminar per la nostra comarca i el dia 8 haurem de fer festa obligada ja que ens toca la Fira de les 40 Hores. Podeu aprofitar per venir a veuren's al programa Fira TV en directe desde el Passeig de Sant Joan.

3 comentaris:

 1. Hola
  Eudald
  Ei que tal, com anem, estic fent proves dels comentaris.
  Adeuuuu !!

  ResponElimina
 2. Ja Sóc aquí!!! oe, oe, oe, oe. La contra-crònica arriba puntual a les vostres llars. A part de les dues ties que en Teixi ha fotografiat, Brut!!! hi ha quelcom a explicar. Teixi de geografia fatal; hem sortit del municipi de les Masies de Voltregà, que és on pertany Vinyoles, no Orís. En segon lloc, diu que una de les fotos és de Sant Genís, no!, és del castell, que no em pogut veure en estar tancat com un camp de concentració.L'Agustí un dia més s'ha cobert de glòria amb els seus enriquidors comentaris: l'església parroquial de Vinyoles ha dit que era com la de Constantinobla, com ho sap si no hi ha estat mai?. Plega. A part de la calor que ha fet, hem olorat una agradable olor de merda durant una bona estona per culpa dels purins. A mès avui tothom era a passejar, com ho demostra que una cruïlla ens hem trobat nosaltres, un cotxe, i els típics penjats en moto, esparrecant motor. Per últim dir que a la part final, en Joan Colomer ha fet de guia del Joan Montes, l'Albert Batallé i l'Agustí, que voleu que us digui, hem quedat més penjats que un fuet al final d'una penya i hem hagut de recular. Sherpa Colomer = 0. Ahhh! estava previst passar pel Nederlan, però es clar fotre un cacauet abans de dinar et pot venir flato, i a més fer-ho amb xiruqes ecs!!!. GUS

  ResponElimina

Títol:
Escriu: