diumenge, 27 de gener de 2008

Estiula i l'Auró

Excursió curta però intensa la que hem realitzat aquest dissabte dia 26 de gener per l'entorn de Campdevànol, passant per Estiula i l'Auró.
Des del començament hem trobat indrets molt interessants i curiosos.
La sortida ha começat a 935 metres, molt aprop de la casa del Colomer per seguir fins a la casa Nova. Totes dues cases estàn deshabitades i amb un estat lamentable.
Amb una hora hem arribat a Estiula, un paratge magnífic on encara es conserva la casa i just al costat l'església de Sant Feliu d'Estiula del segle XVIII tot i que el 1040 ja consta dedicada a Sant Pere. Precissament aquí hem esmorzat, i avui ben entaulats i tot, gaudint del bon temps.

I aquí hem fet la foto de grup amb aquest cel explèndit que ens ha acompanyat tot el dia. Després d'una hora hem continuat el camí però per poca estona ja que de seguida ens hem trobat les restes del molí de dalt de l'Auró. Una edificació espectacular que ens ha fet rumiar com funcionava i la feinada que devien tenir per fer fer-la

15 minuts més de camí i una altra imatge agradable, la casa de l'Auró amb tots els seus camps, donant fe de la importància d'aquesta masia pairal. Al seu interior conserva espais de l'època així com mobiliari. Actualment amb molts problemes per manca d'aigua.

A partir d'aquest punt hem continuat caminant una bona estona seguint el serrat de l'Auró fins al coll d'amalric i el collet de deguí. Les vistes al pirineu eren magnífiques destacant els Torreneules en primer terme. Finalment hem travessat el torrent de la cabana, afortunadament encara amb aigua i ens hem parat al gorg del Colomer.
Una excursió que val la pena fer i si pot ser amb el nostre company Josep Mª que ens ha explicat tota la història d'aquestes contrades. I avui un petit video d'un dels molts bons moments que tenim a les excursions de caminant pel ripollès.

2 comentaris:

 1. Hola a tots,
  L'amic Teixi trobo que ha fet una crònica un xic sèria i poc divertida. Però tranquils!!, gràcies a la crònica que un servidor fa amb quatre fulls cutres, això té solució.
  S'ha descuidat de detalls prou importants: hem vist un "conejo" corrent per una feixa, l'Andreu s'ha posat la gorra barrufet i el sherpa Llagosta per un dia no s'ha posat el barret arrugat. Una ampolla de vi ha set beguda entre 5 menys en Teixi i un servidor. En Teixi per fer la foto de grup s'ha jugat la pell correns des d'on era la foto fins on érem tots. Per altra banda en Joan Colomer canviant l'oli de les olives ha ajudat a fondre el gel que hi havia a l'interior de la bassa del molí. Hem vist un pi mediterrani i una màquina de batre a l'Auró. Tambñé dir que a la part final hi hagut safari del bo i per culpa del Llagosta que s'ha extraviat com una ovella.
  Aquesta és la crònica real de la sortida i no la del Teixi que fa dormir. Per cert el del video no sóc jo, és un doble. Jo em comporto sempre. GUS

  ResponElimina
 2. NeoBux is an high paying work from home website.

  ResponElimina

Títol:
Escriu: